ua|ru

Віскі Мейкерз Марк / Maker’s Mark, 45% бурбон 0.7л

  • Артикул: 21859
  • Об’єм: 0.7 л
Фото пляшки та дизайн етикетки можуть відрізнятися від реального вигляду товару.

Віскі Мейкерз Марк / Maker’s Mark, 45% бурбон 0.7л

  • Артикул: 21859
  • Об’єм: 0.7 л
1324.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 1239.00 грн

Немає в наявності

Обробка замовлень
з 11:00 до 18:00
ДОСТАВКА
  • від 500 грн
  • по Києву – 50 грн
  • Експрес – 100грн (в разі оплати готівкою кур’єру, вартість замовлення до 4000грн)
  • Нова Пошта - за тарифами перевізника (оплата тільки карткою на сайті)
  • Самовивоз – безкоштовно (від 1 пляшки)
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • готівкою при отриманні

Бурбон Maker’s Mark – самий нетривіальний з відомих бурбонів і найвідоміший бурбон преміальної категорії одночасно.

Виготовляється бурбон Maker’s Mark з червоної озимої пшениці, а витримується від 5 до 8 рокі у бочках з білого американського дуба, обпалених вогнем.

Виробляється бурбон Maker’s Mark тільки вручну, майже ремісничими методами: більшість технологічних процесів на винокурні принципово виробляється вручну.

Таким способом якість гарантовано контролюється на кожному етапі, але випуск можливий тільки малими партіями: обсяг партії бурбону Мейкерс Марк, як правило, не перевищує 19 бочок.

Виробництво бурбон Maker’s Mark

На спиртзаводі є старий жарт: “Якби ми могли зробити це швидше, ми б цього не робили”. Тому що у Maker’s Mark – це одна пляшка за раз. Кожного разу. Це правило пішло з першої наповненої пляшки, діє і сьогодні.

М’яка червона озима пшениця – це ароматизатор зерна Maker’s Mark, зірка його сусла.  Коли жито було зерном для виробників віскі, Білл Семюелс-старший вирішив створити аромат, який дозволив би його новому бурбону виділитися серед натовпу.

Після деяких спроб і помилок він виявив саме те, чого прагнув. Саме червона озима пшениця надає солодкості передньому піднебіння, якими славиться Maker’s.

Maker’s Mark – єдина винокурня з власним джерелом води та вододілом і шельфовий вапняк є ключовим для вироблення унікального смаку. Кентуккіський вапняк видаляє з води залізо, яке зіпсувало б смак бурбону.

Чиста вода, багата кальцієм і магнієм, що оточує лікеро-горілчаний завод, покращує питну воду та покращує кислу середу, в якій можуть процвітати дріжджі.

Іноді найкращим, найсвіжішим інгредієнтом є реліквійний дріжджовий штам віком понад 150 років. Насправді цей надзвичайно охоронюваний мікроорганізм передається кожній пляшці!

Звичайно, було б простіше перейти на дешевші дріжджі, але, це вже не був би бурбон Maker’s Mark. Дріжджі бродять у резервуарах, які збереглися тут ще від старого лікеро-горілчаного заводу Burks, що попередника марки Maker’s Mark.

Вони були виготовлені з кипарисових дошок старше 100 років.  Дистиляційні камери Maker’s Mark не тільки надзвичайно приємні на вигляд, ці блискучі мідні камери є ключовими елементами процесу подвійної дистиляції.

Процес випалу бочок відкриває пори в тичках і карамелізує природний деревний цукор. Це допомагає надати Maker’s Mark приємні ванільні нотки.

Але перед тим, як робити обжиг бочок, бондарне господарство повинне “заправити” новий американський білий дуб, що використовується для бочок, протримав їх на відкритому повітрі протягом дев’яти місяців, включаючи літо.

Це допомагає видалити гіркі дубильні речовини з деревини, які інакше потрапляли б у бурбон. У Maker’s Mark обертають 525-фунтові бочки вручну, щоб забезпечити належний вплив різних температур навколо стелажу.

Це додає послідовності від бочки до бочки, одночасно відрізняючи Maker’s Mark від винокурень, які давно відмовились від цієї практики.

Бочки проводять мінімум три спекотних літа в штаті Кентуккі у верхній частині стійки, де віскі розширюється по дереву, набуваючи кольору та смаку.

Наша дегустаційна панель визначає, коли віскі готовий до переміщення в більш прохолодну секцію, не даючи йому швидко дозрівати. Виробник повідомляє нам, коли бурбон готовий, а не навпаки.

На відміну від більшості винокурень, Maker’s Mark не влаштовує просто відлік часу. Бурбон Maker’s Mark таріє за смаком, а не за часом. Зазвичай готування віскі займає від шести до семи років.

Готовність визначається головним дистилятором та експертною дегустаційною комісією. (Можливо, найкраща робота за всю історію.) Після того, як бурбон визнаний гідним виробника, бочку скидають і змішують у партії.

Подібно до того, як це було на кухні Марджі с самого початку створення бурбону Maker’s Mark, пляшка запчатується вручну у 400-градусним червоний воском.

Етиетки – ще один оригінал Margie Samuels – кожна з них вирізана вручну та надрукована на ручному друкарському верстаті Chandler & Price 1935 року.

Хоча на заводі Maker’s Mark і додали деякі сучасні зручності, все одно  він схожий на ідеально збережену капсулу часу, де все робиться так само, як і у 1953 році.

Відео бурбон Maker’s Mark

Інші напої від виробника бурбон Maker’s Mark

Офіційна сторінка виробника бурбон Maker’s Mark: https://www.makersmark.com/

Деталі

Бренд Maker's Mark
Рік
Літраж 0.7
Країна США
Тип бурбон
Регіон Кентуккі
Алкоголь 45%
Міцність 43-50%
Категорія Віскі

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Maker’s Mark віскі бурбон 0.7л”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *