Ігристе біле Val d'Oca Uvaggio Storico Prosecco Superiore Valdobbiadene Dry
  • Артикул: 2692
  • Об’єм: 0.75 л

Ігристе біле Val d'Oca Uvaggio Storico Prosecco Superiore Valdobbiadene Dry

(2 відгуків)
  • Артикул: 2692
  • Об’єм: 0.75 л
Особливе просекко 👌
464.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 414.00 грн

Є в наявності

В наявності 29 пляшок
ДОСТАВКА
  • від 1000 грн або 6 пляшок
  • в радіусі до 1км від Предславинської 47 - безкоштовно
  • по Києву – 50грн
  • Нова Пошта - за тарифами перевізника (оплата тільки картою)
  • експрес- доставка по Києву протягом 3-х годин(до 19:00) - 100 грн
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • карткою чи готівкою на касі магазину
  • готівкою кур’єру чи на касі магазину
Особливе просекко 👌

Val d’Oca Uvaggio Storico – цікаве просекко перш за все тим, що зроблене не лише із глери, а з високим відсотком автохтонних сортів (Verdiso, Perera та Bianchetta Trevigiana).

Це унікальний проект Val d’Oca, який розробляли чотири винороба.

Вино, яке дає можливість познайомитися з майже забутими сортами винограду і традиційним (з історичної точки зору) стилем цього популярного ігристого вина.

Рівень цукру у Val d’Oca Uvaggio Storico досить високий – близько 25 грам на літр. Сьогодні це не надто популярна категорія просекко Dry (17-32 г/л), хоча історично просекко було саме таким.

Найпопулярніша та найзвичніша сьгодні кагорія просекко – менш солодка. Це екстра-драй (рівень цукру між 12 та 17 г/л). Саме екстра драй найчастіше трапляється на полицях магазинів (понад 90% виробництва).

Зовсім рідко трапляються просекко брют (рівень цукру – 0-12 г/л) чи екстра брют 0-6 (г/л).

По суті, всі просекко лінійки “Le Rive” від Val d’Oca відрізняються між собою, окрім виноградника, рівнем цукру.

Val d’Oca Rive di Santo Stefano – найcухіший зразок просекко, Val d’Oca Uvaggio Storico – найсолодший.

Val d’Oca Uvaggio Storico Prosecco Superiore Valdobbiadene

Детальніше про походження Val d’Oca Uvaggio Storico.

Val d’Oca Uvaggio Storico – просекко з окремого виноградника (категорія Le Rive) в околицях містечка Вальдоб’ядене (Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG).

Найбазовіші і найдоступніші зразки просекко робляться в рамках аппеласьонів Prosecco DOC та Prosecco Treviso DOC.

Другий вважається дещо престижнішим, так як просекко роблять лише на території і з винограду з провінції Тревізо.

Але на практиці це не завжди означає більш високу якість, все залежить від кожного конкретного виробника.

Наступний рівень просекко – це саме серце виробництва місцевих ігристих вин, аппеласьон Conegliano-Valdobbiadene Prosecco Superiore.

Саме на пагорбах цього регіону розташовані найкращі виноградники, кращі ділянки, старі лози і топові виробники.

Саме з цих пагорбів – Val d’Oca Uvaggio Storico.

Ці вина завжди складніші, глибші, цікавіші і виглядають більш елегантними, що, звісно ж, позначається і на ціні. Але саме серед місцевих вин потрібно шукати кращі ігристі регіону.

В рамках даного аппеласьону є також певні “відгалуження”, які завжди вказують на етикетці. Перше – це категорія Le Rive. До неї, наприклад, відноситься і ця Val d’Oca Uvaggio Storico.

Категорія Le Rive була створена не так давно з ідеєю виділити кращі виноградники, створивши якийсь аналог крю, але для просекко.

Сьогодні таких виноградників існує 43 і їх назва завжди вказується на етикетці, підкреслюючи статус вина.

І якщо ви хочете спробувати “терруарное просекко”, то вам саме сюди.

Друга опція, яку можна зустріти на етикетці вин з Conegliano-Valdobbiadene це Cartizze.

Це окремий пагорб-виноградник, який історично вважався найкращим в регіоні, тому й вина з нього виділили в окрему категорію.

Як правило, Cartizze – це завжди топ, але варто пам’ятати, що багато вина з цього виноградника історично тяжіють до досить високого рівня цукру.

Про виробника Val d’Oca Uvaggio Storico

Cantina Produttori di Valdobbiadene почала свою історію після Другої світової війни в 1952 році об’єднаними зусиллями 129 партнерів-засновників.

Cьогодні їх понад 600, а їх землі складають понад 1000 га.

Cantina Produttori di Valdobbiadene є одним із членів-засновників Консорціуму DOCG Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore.

Саме бренд просекко Val d’Oca в їх структурі починає продаватись в 2008 році.

В 2010 році вони стали одними з перших в винній галузі Італії, хто вийшов онлайн.

Val d'Oca Uvaggio Storico

Виноградники Вальдоб’ядене входять до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Серед цієї краси знаходиться і виноградник Val d’Oca Uvaggio Storico.

Ландшафт “Пагорби Просекко Конельяно та Вальдобб’ядене” – це десяте місце у світі, зареєстроване в категорії “культурний ландшафт”.

Cantina Produttori di Valdobbiadene робить і просекко різних рівнів від Prosecco DOC і просекко Prosecco DOC Treviso до DOCG Superiore di Cartizze.

90% виноградників – це глера. Але є і інші сорти, зокрема – рідкісні сорти, з яких, наприклад, роблять і це просекко Val d’Oca Uvaggio Storico – як дань історії та теруару.

Відео на італійській, тому дивитись після бокалу просекко 🙂

 

  • Аромат: фруктовий, з відтінками стиглого персика, груші, мигдалю, екзотичних квітів і польових трав
  • Смак: збалансований, з елегантною солодкістю
  • Фудпейрінг: аперитив, закуски, легкі десерти, легкі страви, морепродукти, різотто
  • Особливості вініфікації: Ручний збір. Ультра м'яке пресування. Відстоювання в сталі при контрольованій температурі 14С. Ферментація в сталі протягом 10-12 днів при контрольованій температурі 15-18С , друга ферментація методом Шарма протягом 15-20 днів. Фільтрація.
  • Рейтинг:
    GAMBERO ROSSO 2020 1 Bicchiere Nero

Деталі

Бренд Val d'Oca
Літраж 0.75
Привід на свято
Колір біле
Країна Італія
Фудпейринг аперитив, закуски, легкі десерти, легкі страви, морепродукти, різотто
Тип ігристе
Регіон Венето
Cтиль легке
Цукор сухе
Сорт б'янкета, вердізо, глера, перера
Класифікація Prosecco di Valdobbiadene-Conegliano DOCG
Вид просекко
Алкоголь 11.5%
спец ціна
Категорія Ігристе
Міцність 11-13%

2 відгуки для Val d’Oca Uvaggio Storico Prosecco Superiore Valdobbiadene Dry

  1. Надя

    Солодкувате, але не варто боятись, що прям нестерпно солодке

  2. Алексей

    неплохое просекко в котором используют всякие редкие сорта винограда, но слижком уж сладкое. на любителя.

Додати відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

You can`t add more product in compare