ua|ru

Ігристе вино Валь д'Ока Ріве ді Кольбертальдо Просеко Суперіоре Вальдобьядене Екстра Драй / Val d’Oca Rive di Colbertaldo Prosecco Superiore Valdobbiadene Extra Dry (в подарунковій коробці), біле екстра драй сухе 0.75л

  • Артикул: 2690
  • Об’єм: 0.75 л
Фото пляшки та дизайн етикетки можуть відрізнятися від реального вигляду товару.

Ігристе вино Валь д'Ока Ріве ді Кольбертальдо Просеко Суперіоре Вальдобьядене Екстра Драй / Val d’Oca Rive di Colbertaldo Prosecco Superiore Valdobbiadene Extra Dry (в подарунковій коробці), біле екстра драй сухе 0.75л

(1 відгук)
  • Артикул: 2690
  • Об’єм: 0.75 л
Val d'Oca Rive di Colbertaldo - класична за своїм балансом солодкості та свіжості варіація просекко з окремого виноградника категорії Le Rive, в околицях містечка Вальдоб'ядене.
699.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 619.00 грн

Є в наявності

В наявності 23 пляшок* Треба більше? Маякуй!
Обробка замовлень
з 11:00 до 18:00
ДОСТАВКА
  • від 500 грн
  • по Києву – 50 грн
  • Експрес – 100грн (в разі оплати готівкою кур’єру, вартість замовлення до 4000грн)
  • Нова Пошта - за тарифами перевізника (оплата тільки карткою на сайті)
  • Самовивоз – безкоштовно (від 1 пляшки)
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • готівкою при отриманні
Val d'Oca Rive di Colbertaldo - класична за своїм балансом солодкості та свіжості варіація просекко з окремого виноградника категорії Le Rive, в околицях містечка Вальдоб'ядене.

Для Val d’Oca Rive di Colbertaldo характерні відтінки стиглого персика, польових квітів і приємна нотка цитруса обволікує в післясмаку. Найдоброзичлівіша і найніжніша варіація з терруарной лінійки Le Rive.

За рівнем цукру Val d’Oca Rive di Colbertaldo – екстра-драй, тобто цукру між 12 та 17 г/л. Саме екстра драй найчастіше трапляється на полицях магазинів (понад 90% виробництва). Це найпопулярніша та найзвичніша кагорія просекко.

Значно рідше трапляються просекко брют (рівень цукру – 0-12 г/л) чи екстра брют 0-6 (г/л).

По суті, всі просекко лінійки “Le Rive” від Val d’Oca відрізняються між собою, окрім виноградника, рівнем цукру.

Val d’Oca Rive di Santo Stefano – найcухіший зразок просекко.

До речі, якщо дивитись з точки зору історії, ане сучасного стану речей, традиційніший стиль для просекко – взагалі солодша категорія dry (17-32 г/л). З цієї категорії в лінійці є Val d’Oca Uvaggio Storico

Val d’Oca Rive di Colbertaldo Prosecco Superiore Valdobbiadene

Детальніше про походження Val d’Oca Rive di Colbertaldo.

Val d’Oca Rive di Colbertaldo – просекко з окремого виноградника (категорія Le Rive) в околицях містечка Вальдоб’ядене (Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG).

Найбазовіші і найдоступніші зразки просекко робляться в рамках аппеласьонів Prosecco DOC та Prosecco Treviso DOC.

Другий вважається дещо престижнішим, так як просекко роблять лише на території і з винограду з провінції Тревізо.

Але на практиці це не завжди означає більш високу якість, все залежить від кожного конкретного виробника.

Наступний рівень просекко – це саме серце виробництва місцевих ігристих вин, аппеласьон Conegliano-Valdobbiadene Prosecco Superiore.

Саме на пагорбах цього регіону розташовані найкращі виноградники, кращі ділянки, старі лози і топові виробники.

Саме з цих пагорбів – Val d’Oca Rive di Colbertaldo.

Ці вина завжди складніші, глибші, цікавіші і виглядають більш елегантними, що, звісно ж, позначається і на ціні. Але саме серед місцевих вин потрібно шукати кращі ігристі регіону.

В рамках даного аппеласьону є також певні “відгалуження”, які завжди вказують на етикетці. Перше – це категорія Le Rive. До неї, наприклад, відноситься і ця Val d’Oca Rive di Colbertaldo.

Категорія Le Rive була створена не так давно з ідеєю виділити кращі виноградники, створивши якийсь аналог крю, але для просекко.

Сьогодні таких виноградників існує 43 і їх назва завжди вказується на етикетці, підкреслюючи статус вина.

І якщо ви хочете спробувати “терруарное просекко”, то вам саме сюди.

Друга опція, яку можна зустріти на етикетці вин з Conegliano-Valdobbiadene це Cartizze.

Це окремий пагорб-виноградник, який історично вважався найкращим в регіоні, тому й вина з нього виділили в окрему категорію.

Як правило, Cartizze – це завжди топ, але варто пам’ятати, що багато вина з цього виноградника історично тяжіють до досить високого рівня цукру.

Про виробника Val d’Oca Rive di Colbertaldo

Cantina Produttori di Valdobbiadene почала свою історію після Другої світової війни в 1952 році об’єднаними зусиллями 129 партнерів-засновників.

Cьогодні їх понад 600, а їх землі складають понад 1000 га.

Cantina Produttori di Valdobbiadene є одним із членів-засновників Консорціуму DOCG Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore.

Саме бренд просекко Val d’Oca в їх структурі починає продаватись в 2008 році.

В 2010 році вони стали одними з перших в винній галузі Італії, хто вийшов онлайн.

Val d'Oca Rive di Colbertaldo

Виноградники Вальдоб’ядене входять до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Серед цієї краси знаходиться і виноградник Val d’Oca Rive di Colbertaldo.

Ландшафт “Пагорби Просекко Конельяно та Вальдобб’ядене” – це десяте місце у світі, зареєстроване в категорії “культурний ландшафт”.

Cantina Produttori di Valdobbiadene робить і просекко різних рівнів від Prosecco DOC і просекко Prosecco DOC Treviso до DOCG Superiore di Cartizze.

90% виноградників – це глера. Але є і інші сорти, зокрема – рідкісні сорти, з яких, наприклад, роблять просекко Uvaggio Storico – як дань історії та теруару.

Відео на італійській, тому дивитись після бокалу просекко 🙂

 

  • Аромат: ніжний, квітковий, з нотами яблук та груш, цитрусів, відтінками гліцинії та акації
  • Смак: м'який, гармонійний, приємний, злегка пікантний, стійкий
  • Фудпейрінг: аперитив, легкі страви, морепродукти, різотто, риба біла, устриці
  • Особливості вініфікації: Ручний збір. Ультра м'яке пресування. Відстоювання в сталі при контрольованій температурі 14С. Ферментація в сталі протягом 10-12 днів при контрольованій температурі 15-18С , друга ферментація методом Шарма протягом 15-20 днів. Фільтрація.
  • Рейтинг:

Деталі

Бренд Val d'Oca
Літраж 0.75
Привід на вихідні
Колір біле
Країна Італія
Фудпейринг аперитив, легкі страви, морепродукти, різотто, риба біла, устриці
Тип ігристе
Регіон Венето
Cтиль легке
Цукор екстра драй, сухе
Сорт глера
Класифікація Prosecco di Valdobbiadene-Conegliano DOCG
Вид просекко
Алкоголь 11%
Категорія Ігристе
Міцність 11-13%

1 відгук для Val d’Oca Rive di Colbertaldo Prosecco Superiore Valdobbiadene Extra Dry (в подарунковій коробці) ігристе біле 0.75л

  1. Надя

    Чуть солодкувате, але все рівно тонке і красиве

Додати відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *