ua|ru

Ігристе вино Терра Серена Просеко Розе Брют Міллєсімато / Terra Serena Prosecco Rose Brut Millesimato, рожеве брют сухе 0.75л

  • Артикул: 25729
  • Об’єм: 0.75 л
Фото пляшки та дизайн етикетки можуть відрізнятися від реального вигляду товару.

Ігристе вино Терра Серена Просеко Розе Брют Міллєсімато / Terra Serena Prosecco Rose Brut Millesimato, рожеве брют сухе 0.75л

(3 відгуків)
  • Артикул: 25729
  • Об’єм: 0.75 л
439.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 364.00 грн

Є в наявності

В наявності 46 пляшок* Треба більше? Маякуй!
Обробка замовлень
з 11:00 до 18:00
ДОСТАВКА
  • від 500 грн
  • по Києву – 50 грн
  • Експрес – 100грн (в разі оплати готівкою кур’єру, вартість замовлення до 4000грн)
  • Нова Пошта - за тарифами перевізника (оплата тільки карткою на сайті)
  • Самовивоз – безкоштовно (від 1 пляшки)
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • готівкою при отриманні

Terra Serena Prosecco Rose – перший реліз рожевого просекко від Terra Serena.

Якщо тобі здається, що ти вже давно бачив рожеве просекко, то ти не один: так думають 74% американських споживачів (дані оголошені Nomisma Wine Monitor, але першоджерела не знайдено).

Але насправді рожеве просекко дозволили випускати лише з 2020 року.

Terra Serena Prosecco Rose - магазин склад winewine

Дегустація Terra Serena Prosecco Rose:

Аромат Terra Serena Prosecco Rose інтенсивний, з квітковим профілем і нотами яблук, груш та натяками на полуницю та малину.

Смак свіжий, інтенсивний, гармонійний, зі жвавим перляжем.

Terra Serena Prosecco Rose – сухе просекко категорії Brut (вміст цукру 9-11 г/л).

Для порівняння: найпопулярніше просекко, яке трапляється на полицях магазинів найчастіше – це extra dry (в ному вміст цукру 12-17 г/л).

Виробництво Terra Serena Prosecco Rose

Рожеве просекко Terra Serena – це бленд із глери (88%) та піно неро (12%) із виноградників з Treviso, Padova, Pordenone, Venice.

Друга ферментація в великих стальних ємностях (методом Шарма).

Terra Serena Prosecco Rose – Spumante

Terra Serena Prosecco Rose – це категорія просекко спуманте.

Чим відрізняється просекко фрізанте від спуманте? Головне, що відрізняє дві категорії між собою – це рівень газації.

У Frizzante це максимум 2.5 атмосфери, а у Spumante мінімум 3.

Чи варто думати, що Spumante смачніше? Наврядчи. Це залежить від індивідуальних смаків і від кожного окремого виробника і вмісту кожної пляшки.

На практиці різниця в газації виражається в тому, що в пляшках може бути дуже схоже за стилістикою вино.

Але Frizzante завжди п’ється трохи легше і “виглядає” більш легким (лише за рахунок того, що в ньому менша кількість бульбашок).

Іноді виробник навіть називає фріззанте – “напів ігристим” вином.

У спуманте – більш стійкий та тривалий перляж. Простіше кажучи, більше бульбашок.

Фрізанте часто закорковують звичайним корком і укріплюють його мотузочкою (часто її позначають в назві італійським словом Spago) або закруткою Screw Cap.

Рівень тиску дозволяє, а собівартість цих корків менша.

Prosecco Spumante легко впізнати за класичною пляшкою та традиційним корком в стилі “шампанського”.

Основний обсяг виробництва просекко і, відповідно просекко, яке трапляється  в магазинах найчастіше – Prosecco Frizzante.

В лінійці Терра Серени є і frizzante, і spumante.

Про рожеве просекко

Кілька років тривало обговорення і ось 2020 рік – це перший рік, коли почали робити перше рожеве просекко (консорціум прийняв це рішення в травні 2019).

Тобто перший вінтаж рожевого просекко – це 2020.

Очікувана кількість рожевого просекко, що вийде на ринок – це 20 млн пляшок (із 460+ млн пляшок просекко всього).

Повну інформацію про рожеве просекко можна отримати на сайті консорціуму.

Якщо коротко, то:

  • рожеве просекко повинно бути зроблене з глери на 85-90% (з якої робиться біле просекко), а на 10%-15% із піно неро
  • рожеве просекко – лише мілезимне: мінімум 85% винограду одного року урожаю
  • по вмісту цукру дозволено робити Extra Dry, Brut, Extra Brut та Brut Nature (без солодших версій).
  • друга ферментація в акратофорах повинна тривати не менше 60 днів.
  • рожеве просекко дозволено продавати з 1 січня наступного після урожаю року.

Про виробника Terra Serena Prosecco Rose

Улюблений опис виноробень про традиції і інновації (с) дуже пасує Terra Serena.

Це історія роду, яка сягає 1390 року і в 1881 році стає “винною” історією, коли Pietro Serena почав продавати своє вино в дерев’яних кегах.

Наступні покоління теж вносили в сімейний бізнес свої інновації, які в основному стосувались форми продажу (експерименти з різними ємностями).

Але справжні прорив стався в 70-80х роках 20 століття.

Брати Giorgio та Gerardo Serena (які були за освітою хіміком та економістом) зосередились на сегменті ХоРеКа і почали для закладів продавати просекко в металічних кегах.

Це вирішило питання оксидації та “вивітрювання” бульбашок ігристого вина після відкриття пляшки в ресторані.

Інновації щодо бережливого ставлення до екології в Terra Serena теж практикують.

Наприклад, разом з Ca’ Foscari University в Венеції розпочали науково-дослідний проект по видобутку енергії із відходів вініфікації.

Така-ось винна sustainable energy.

Сьогодні Терра Серена – один з головних виробників просекко.

Гарно ілюструє це все два наступних відео: романтика і краса виноградників + високотехнологічний завод Terra Serena.

Офіційний сайт Terra Sesena: terra-serena.it

Деталі

Літраж 0.75
Привід щодня
Класифікація Prosecco DOC
Колір рожеве
Країна Італія
Фудпейринг ікра, аперитив, закуски, легкі салати, легкі страви, морепродукти, риба біла, риба на грилі, риба червона, суші
Тип ігристе
Регіон Венето
Cтиль легке
Цукор брют, сухе
Сорт глера, піно нуар
Вид просекко
Алкоголь 11%
Категорія Ігристе
Міцність 11-13%

3 відгуки для Terra Serena Prosecco Rose Brut Millesimato ігристе рожеве 0.75л

  1. Ирина

    Очень легкое, приятное. Девчачье

  2. Євгенія

    Очень свежее и легкое просекко с нотками яблок в аромате. Вкусно.

  3. Dmitry

    Питко и свежо.

Додати відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *