Terra Serena Prosecco Frizzante Treviso
  • Артикул: 2835
  • Об’єм: 0.75 л

Terra Serena Prosecco Frizzante Treviso

(2 відгуків)
  • Артикул: 2835
  • Об’єм: 0.75 л
З цим просекко все просто: треба одразу брати 6, щоб вдруге не повертатись
264.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 199.00 грн

Є в наявності

В наявності 180 пляшок
ДОСТАВКА
  • від 1000 грн або 6 пляшок
  • БЕЗКОШТОВНО: в радіусі 1км від Предславинської 47
  • По Києву – 50грн
  • Нова Пошта – за тарифами Нової Пошти
  • 100грн експрес- доставка по Києву протягом 3-х годин
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • карткою чи готівкою на касі магазину
  • готівкою кур’єру чи на касі магазину
З цим просекко все просто: треба одразу брати 6, щоб вдруге не повертатись

Terra Serena Prosecco Frizzante:

Приклад хорошого і простого просекко, яке влітку треба купувати одразу ящиками.

Легке і освіжаюче, м’які дрібні бульбашки, квітковий ароматний профіль і легка приємна солодкість в смаку.

Особливості Terra Serena Prosecco Frizzante:

Terra Serena Prosecco Frizzante – просекко із географічної зони Тревізо.

Найбазовіші та доступні зразки просекко, як правило, роблять в рамках апеласьйону Prosecco DOC або Prosecco Treviso DOC.

Другий вважається дещо престижнішим, так як призначений виключно для вин, зроблених на території провінції Тревізо і виключно з винограду в Тревізо (як, наприклад, Terra Serena Prosecco Frizzante Treviso).

На практиці це не завжди означає більш високу якість, але все ж це можна використовувати як певний орієнтир, якщо ти не знайомий з вмістом пляшок, які стоять перед тобою на полиці в магазині.

Сортовий склад Terra Serena Prosecco Frizzante – 85% глери, решта 15% – це бленд шардоне, піно б’янко та піно гріджіо.

Це сухе просекко (dry), тобто рівень цукру коливається в межах 17-32 г/л)

ЗВЕРНИ УВАГУ:

Terra Serena Prosecco Frizzante закорковане не тією пробкою, яка вистрілює (як шампанське чи кава), а звичайним винним корком, який відкривається штопором.

Цей корок “підкріплений” мотузочкою (в Італії її називають і часто позначають в назві як Spago).

Як правило, вина категорії фрізанте закривають саме на корок з мотузочкою або закрутку screw cap, так як тиск в пляшці невисокий (порівняно із просекко спуманте, кавою, чи шампанським).

Тому немає сенсу закорковувати дорогим корком – і через нього завищувати ціну пляшки. А так, як просекко потрібно пити молодим і свіжим, а не довго витримувати в погребі, сенс в настуральному корці зовсім зникає.

Чим відрізняється Terra Serena Prosecco Frizzante від Spumante?

Головне, що відрізняє дві категорії “фрізанте” та “спуманте” між собою – це рівень газації.

У Frizzante це максимум 2.5 атмосфери, а у Spumante мінімум 3.

Але не варто думати, що Spumante смачніше – тут ідея зовсім не в цьому. Все залежить від кожного окремого виробника і вмісту пляшки.

На практиці це виражається в тому, що в пляшках може бути дуже схоже за стилістикою вино, але Frizzante завжди п’ється трохи легше і “виглядає” більш ніжним і легким (лише за рахунок того, що в ньому менша кількість бульбашок).

Іноді виробник навіть називає своє Terra Serena Prosecco Frizzante – “напів ігристим” вином.

У спуманте – більш стійкий та тривалий перляж.

Перший – Prosecco Frizzante – основний обсяг виробництва просекко, яке трапляється  в магазинах найчастіше. Їх можна легко впізнати за класичною мотузочкою (Spago), яка стримує звичайну винну пробку, або по закрутці Screw Cap, яка набирає шалену популярність.

Друга категорія – Prosecco Spumante, яку легко визначити за класичною пляшкою та корком в стилі “шампанського”.

В лінійці Терра Серени є і Terra Serena vino frizzante (власне це вино), і Terra Serena vino spumante.

Про виробника Terra Serena Prosecco Frizzante

Улюблений опис виноробень про традиції і інновації (с) дуже пасує Terra Serena.

Це історія роду, яка сягає 1390 року і в 1881 році стає “винною” історією, коли Pietro Serena почав продавати своє вино в дерев’яних кегах. Наступні покоління теж вносили в сімейний бізнес свої інновації, які в основному стосувались форми продажу (експерименти з різними ємностями).

Але справжні прорив стався в 70-80х роках 20 століття.

Брати Giorgio та Gerardo Serena (які були за освітою хіміком та економістом) зосередились на сегменті ХоРеКа і почали для закладів продавати просекко в металічних кегах.

Це вирішило питання оксидації та “вивітрювання” бульбашок ігристого вина після відкриття пляшки в ресторані.

Інновації щодо бережливого ставлення до екології в Terra Serena теж практикують.

Наприклад, Разом з Ca’ Foscari University в Венеції розпочали науково-дослідний проект по видобутку енергії із відходів вініфікації. Так-ось винна sustainable energy.

Сьогодні Терра Серена – один з головних виробників просекко.

Гарно ілюструє це все два наступних відео: романтика і краса виноградників + високотехнологічний завод Terra Serena.

 

Деталі

Бренд Terra Serena
Літраж 0.75
Привід щодня
Колір біле
Країна Італія
Фудпейринг аперитив, апероль, закуски, легкі салати, легкі страви, м'ясо біле, морепродукти, овочі, риба біла, суші
Тип ігристе
Регіон Венето
Cтиль легке
Цукор сухе
Сорт глера, піно б'янко, піно гріджио, шардоне
Класифікація Prosecco Treviso DOC
Вид просекко
Алкоголь 10.5%
спец ціна Black Friday

2 відгуки для Terra Serena Prosecco Frizzante Treviso

  1. Екатерина

    Надёжный и беспроигрышный вариант! Легкое и вкусное

  2. Надя

    Просеко класіче))

Додати відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

You can`t add more product in compare

Вибери найближчий магазин: