Показано 1–24 із 70
Історія виноробства в регіоні Шампань у Франції почалася ще в період римської епохи, коли легіони та поселенці посадили тут перші виноградні лози. У середні віки монастирі та абатства стали активно займатися виноробством. Вони розробляли методи та техніки виробництва вина та зробили внесок у його культурний та економічний розвиток.
У період 17-18 століття шампанське почало займати особливе місце у світі вина. Знаменитий французький монарх Людовік XIV дуже полюбив ігристе, що й вплинуло на розвиток цього напою. Саме в цей період з’явилися перші будинки шампанського &lquo;Moët& Chandon» та «Veuve Clicquot», які стали культовими у популяризації шампанського.
Важливим моментом в історії ігристого було відкриття методу класичної ферментації в пляшці. У 19 столітті шампанське стало затребуваним напоєм у Європі та інших частинах світу. Воно було популярне на королівських дворах, а також на важливих громадських заходах.
Велика популярність напою призвела до того, що в різних країнах стали з’являтися компанії, які називали своє ігристе «шампанським». Наприкінці 19 і на початку 20 століття уряд Франції прийняв закон, що захищає походження та якість напою. Сьогодні «шампанським» може називатися тільки ігристе, вироблене в регіоні Шампань. Купити справжнє шампанське в Україні можна в інтернет-магазині Wine Wine.
Однією з ключових особливостей шампанського вважається метод його виробництва – класична ферментація у пляшці. Цей процес має на увазі вторинне бродіння в пляшці, що надає напою характерного ігристого характеру.
Шампанське виробляється з трьох основних сортів винограду: Шардоне, Піно Нуар і Піно Менье. Кожен з них надає готовому напою особливих характеристик, а комбінація та пропорції цих сортів може змінюватися, залежно від виробника.
У регіоні Шампань дуже багато виноделен, кожна з яких виробляє різні сорти напою:
Винороби регіону стежать за якістю сировини, тому використовують суворий відбір сортового винограду. Тільки найкращі сорти врожаю допускаються до виробництва шампанського, що забезпечує високу якість напою.
Щоб рівномірно розподілити дріжджі та покращити смак готового напою, пляшки регулярно обертають у процесі визрівання. Такий метод називається «ремюаж».
Характерні смакові ноти шампанського можна описати, як цитрусові, яблучні та мигдальні, у післясмаку відчувається мед. Сухі види ігристого можуть відрізнятися більш мінеральним смаком.
Регіон Шампань, хоч і невеликий, але багатий на виноробні. В основному це преміальні бренди, які створюють елітне шампанське протягом кількох століть. Якщо ви підбираєте алкоголь як подарунок, рекомендуємо звернути увагу на продукцію таких виробників:
Купити шампанське цих та багатьох інших виробників в Україні дуже просто, якщо оформити замовлення на сайті Wine Wine. Швидка доставка, можливість оплати при отриманні, дрібний опт від трьох одиниць товару. наші конкурентні переваги.