Виски Bruichladdich Black art 5 48,4% 0.7 л
  • Артикул: 3734
  • Объем: 0.7 л

Виски Bruichladdich Black art 5 48,4% 0.7 л

  • Артикул: 3734
  • Объем: 0.7 л
11700.00 грн
При покупке 6+ любых бутылок цена 10900.00 грн

В наличии

В наличии 2 бутылок
ДОСТАВКА
  • от 1000грн или 6 бутылок
  • БЕСПЛАТНО: в радиусе 1км от Предславинской, 47
  • По Киеву – 50грн
  • Нова Почта – по тарифам Новой Почты
  • 100грн экспресс- доставка по Киеву в течение 3-х часов
ОПЛАТА
  • онлайн на сайте
  • картой или наличными на кассе магазина
  • наличными курьеру или на кассе магазина

Віскі Bruichladdich Black art 5

П’ятий обмежений реліз знаменитого віскі Black Art. Вінтаж 1992 року. Тираж всього 12000 пляшок.

«Незадовго до виходу на пенсію майстра Джима Мак’юена в 2015 році він відвів мене в сторону і вручив мені свій рецепт наступної версії, Bruichladdich Black art 5.

Це був емоційний момент — передача відповідальності за один з найбільших драмів, з коли-небудь створених. Я повинен сказати, що взяв рецепт з рук Джима і покірно проігнорував його. Це повинно було бути моїм Чорним мистецтвом».
— Адам Ханнетт, головний дистиллятор.

Віскі Bruichladdich Black art 5- суміш спиртів з витримкою в бочках з-під бурбона і різних вин. Віскі бутильовано у віці 24 років в кінці 2016 року за фортеці 48.4% ABV.

Традиційно для Bruichladdich, віскі піддавався холодної фільтрації і додаткової забарвленням.
Колір віскі Bruichladdich Black art 5: антична мідь.

Аромат віскі Bruichladdich Black art 5: потрібен час, щоб розшифрувати весь спектр. Щедрі фруктові ноти вишні, манго, абрикоса і зігріваючого апельсинового цитруса, оповиті дубовим ковдрою з м’якого коричневого цукру, ванілі і інжиру, змоченого в сиропі.

Смак віскі Bruichladdich Black art 5: чорнослив, манго, ананас, диню, полуницю, сливу і абрикос. Вони один за іншим вони вплітаються і зникають з вашого неба, в той час як структура дуба дає мед, тютюн, ваніль і нотки пряної кориці.

Про виробника віскі Bruichladdich Black art 5:

Винокурня Bruichladdich, що виготовляє віскі Bruichladdich Black art 5,  була побудована ще у вікторіанську епоху: в 1881 році братами Харві.

Сім’я Харві була династичної сім’єю віскі з більш ніж столітнім володінням винокурними заводами, в тому числі винокурнями Глазго Йокеріт і Дандас Хілл.

І ось три брата вирішили об’єднати свої знання і досвід, щоб побудувати третій завод Харві: Роберт (23 роки) спроектував його, Джон (31 рік) мав досвід винокуріння, а Вільям (32 роки) мав гроші.

Каталізатором до будівництва винокурні послужило створення Glasgow Puffer: парового човна з плоским дном, що зробила революцію в сфері масових вантажних перевезень в диких морях західного узбережжя.

Тепер ячмінь можна було імпортувати, а не обмежуватися посівом на площі острова. До того ж вугілля, як паливо, набагато більш ефективніший торфу при роботі в перегінних кубах.

Обидва ці товара кардинально змінили економіку винокурні.

Натхненні юнацьким ентузіазмом, спадщиною віскі і підприємницьким чуттям, брати приступили до створення революційно нового типу лікеро-горілчаного заводу.

До цього винокурні Айла розвивалися з невеликих ферм, де талановиті місцеві жителі частково замінювали свою худобу в стійлах перегінними кубами. Bruichladdich став повною протилежністю тих фермерських винокурень острова Айла.

Bruichladdich став сучасним заводом спеціально побудованим з бетону (недавно запатентованого будівельного матеріалу).

Винокурня, що виробляє зараз віскі Брукладі Блек Арт, це ультрасучасний вікторіанський завод: у нього ергономічне розташування навколо центрального двору для підвищення ефективності та місце розташування на пологому схилі для використання сили тяжіння.

Надихаючий дизайн Роберта відповідав виключно високим стандартам: «міцна, красива конструкція». Вона прекрасна своєю простотою, «всі частини винокурні розташовані в правильному співвідношенні один з одним».

Деякі з прогресивних інновацій Харвея були пізніше прийняті іншою частиною галузі.

Правота братів в їх розрахунках підтверджується тим, що сучасна винокурня відмінно працює і донині, залишившись такою ж, як її спроектував Роберт. Велика частина оригінального устаткування теж все ще використовується.

Широкі шкіряні ремені з гіпнотичним музичним ритмом надають руху загадкові млини Boby *, елеваторам і вагам для ячменю.

* Млин Бобі — найточніший комплект в установці. У ньому можна регулювати подрібнюючі вальці з вражаючою точністю, так що кожен сорт ячменю, кожен урожай кожного терруара, кожен урожай можна подрібнювати з точними допусками.

Його відремонтувала єдина людина в країні, що володіє достатнім досвідом для цього, за два тижні до своєї смерті.

Чудовий заторний чан з відкритим верхом (вважається, що затор — псування мацерації) — найбільший з трьох, які все ще використовуються в Шотландії.

Як гігантська каша, ячмінь змішується з м’якою водою Айлей в диявольському казані.

На відміну від більшості сучасних промислових процесів виробництва віскі, це більш повільний і щадний метод вилучення цукру з засипу. Потрібен час, щоб розім’яти Bruichladdich оригінальним способом; короткого шляху немає.

Оригінальні величезні судини (змиви), зроблені з ялинок Дугласа, і є вершиною бондарного мистецтва.

Терруар — концепція, яка охоплює вплив і взаємодія ґрунту, надр, впливу, орієнтації, клімату і мікроклімату на ріст рослини — будь-якої рослини — виноградної лози, квітки або ячменю.

Для приготування віскі Bruichladdich Black art 5, як і всіх віскі Bruichladdich використовується три джерела води: перший це озеро Бруйхладдіх.

Другий: неглибокий затока, «Ан Торран», в двох милях над заводом. Він заповнений водою, яка просочується через торф, на смугу крижаний глини, що лежить на скелі, а потім в озеро. Ця вода коричнева, дивно м’яка і позбавлена ​​минеральність. Вона ідеально підходить для вилучення цукру з ячменю і подається безпосередньо в винокурню.

Незвично те, що в Bruichladdich використовується третє джерело: природне джерело. Виникає це джерело з чистою водою з розлому між древнім гнейсом і зеленим піщаником в невеликій долині на фермі Octomore за селом Порт-Шарлотт.

Колись це джерело було джерелом води для села. Фермер Джеймс Браун збирає воду і доставляє її за дві милі до винокурні, де вона використовується для зниження міцності спирту з бочки до звичайної міцності при розливі в пляшки — 50%.

Для багатьох виробників віскі ячмінь — це товарний продукт, який купують там, де найдешевший тоннаж — будь то Шотландія, Польща чи Литва. Для Bruichladdich це живе, органічне вираження землі, терруара, в якому він вирощений.

На винокурні Bruichladdich  все «їх» фермери відомі по імені: вони розповідають про грунт, вітри, дренажі, зовнішній вигляд і мікроклімат кожного поля.

Зараз Bruichladdich випускає віскі з ячменю не тільки з окремих ферм, але і з окремих полей і врожаїв.

Bruichladdich дуже пишається тим, що налагодили партнерські відносини з фермерами острова Айлей і це дозволяє виробляти односолодовий віскі з 100% ячменю острова Айлей.

Інші віскі від виробника віскі Bruichladdich Port Charlotte Scottish Barley

Офіційна сторінка віскі Bruichladdich Black art 5

Детали

Алкоголь 48.4%
Бренд Bruichladdich
Литраж 0.7
Страна Шотландия
Тип односолодовый
Регион Айла
Крепость 43-50%

Отзывы

Отзывов пока нет.

Будьте первым, кто оставил отзыв на “Виски Bruichladdich Black art 5 48,4% 0.7 л”

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You can`t add more product in compare

Вибери найближчий магазин: