ua|ru

Олія Лоліо Мандраросса Бьянколілія Моноваріетале / Lolio Mandrarossa Biancolilla Monovarietale оливкова 0.5л

  • Артикул: 26018
  • Об’єм: 0.5 л
Фото пляшки та дизайн етикетки можуть відрізнятися від реального вигляду товару.

Олія Лоліо Мандраросса Бьянколілія Моноваріетале / Lolio Mandrarossa Biancolilla Monovarietale оливкова 0.5л

  • Артикул: 26018
  • Об’єм: 0.5 л
594.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 464.00 грн

Out of stock

Обробка замовлень
з 11:00 до 18:00
ДОСТАВКА
  • Безкоштовна доставка Новою поштою при замовленні від 1000грн або від 6-ти пляшок будь-якого алкоголю діє до 21.04.2024(при умові оплати онлайн)
  • від 500 грн
  • по Києву – 50 грн
  • Експрес – 100грн (в разі оплати готівкою кур’єру, вартість замовлення до 4000грн)
  • Самовивоз – безкоштовно (від 1 пляшки)
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • готівкою при отриманні

Lolio Mandrarossa Biancolilla Monovarietale – це extra-virgin оливкова олія із Сицилії.

Колір світло-зелений, з часом з’являються солом’яно-жовті відтінки (через кілька місяців після розливу).

Смак Lolio Mandrarossa Biancolilla лише злегка гострий, з нотами помідорів, артишоків, мигдалю та свіжої трави.

Із всієї лінійки Lolio від Mandrarossa ця олія – найвитонченіша, найм’якша, найменш гостра, з тонким фруктовим профілем та злегка солодкуватим відтінком в смаку.

Тому Lolio Mandrarossa Biancolilla рекомендується подавати до легких і простих страв: до риби, м’яса, птиці, зелених салатів та салатів з морепродуктами.

Виробництво Lolio Mandrarossa Biancolilla:

Lolio Mandrarossa Biancolilla – моносортова олія, тобто зроблена з одного сорту оливок – Biancolilla, вирощених на березі моря на пагорбах Менфі (Menfi) на Сицилії на висоті від 50 до 200 метрів над рівнем моря.

Biancolilla – автохтонний (місцевий) сорт оливок. Один із найстаріших на заході Сицилії; вважається, що походить з Caltabellotta.

Така назва сорту через те, що кісточка оливки переходить від світлого кольору недозрілого плоду до бордового в зрілості.

Це сильноросла рослина. Дуже важливим аспектом її біології є те, що це самоплідний сорт, тому його часто використовують як запилюючу рослину: їх висаджують проти вітру, так як запилення оливкових дерев відбувається через вітер, а не бджіл, як для інших рослин.

Збір врожаю для Lolio Mandrarossa Biancolilla проводиться вручну між 15 жовтня та 15 листопада. Холодний віджим, безперервний цикл.

Про виробника Lolio Mandrarossa Biancolilla:

Перш за все, Mandrarossa відома своїми винами автохтонних сицилійських сортів.

Mandrarossa входить до найстарішого сицилійського кооперативу Settesoli, створеного в 1958 році, який сьогодні налічує близько 2300 невеликих виноробів.

Лінійка оливкової олії Lolio почалась як проект в 2012 році з мікровиробництва 15 тисяч пляшок на рік.

До цього виробництво оливкової олії для місцевих невеликих господарств, які входили до кооперативу Settesoli, було “особистою” справою: її робили для себе і для місцевого продажу.

Виноробня Mandrarossa

Mandrarossa – це особливий проект великого італійського кооперативу Settesoli.

Вина Mandrarossa народились в результаті ретельного дослідження Сицилії. Перед випуском першого вина протягом 20 років на території Менфі велись картографування земель, дослідження ґрунтів, вибір виноградників та сортів, які відображали б місцеву теруарну індивідуальність.

Науковий підхід досить швидко приніс свої плоди.

Виноробня Mandrarossa офіційно була заснована в 1999 році, в 2000 на Vinitaly були представлені її перші 7 вин. У 2004 – вже 6 вин Mandrarossa були відзначені “бокалами” Gambero Rosso.

Через 5 років з моменту заснування виноробні вино Cartagho Mandrarossa (зроблене із неро ді аволи) вже називали знаковим для Сицилії.

У 2010 році бренд кардинально змінив імідж, а разом із ним і логотип: від банального виноградного листа до карликової пальми, символу біорізноманіття та самобутності регіону Менфі.

У 2012 році народилася Brigata di Cucina Mandrarossa – об’єднання із 25 місцевих жінок з Менфі, які є носіями простих сільських гастрономічних традицій цього району. Ціль – збереження локальної кухні.

У 2014 році Santannella (нетрадиційний бленд фіано та шенен блану) отримав 90 балів від Роберта Паркера, що додало популярності бренду вже за межами Італії.

В 2019 році Mandrarossa відсвяткувала своє 20-річчя випуском нової лінійки вин Storie Ritrovate, які також народились після 5 років наукових досліжень місцевих ґрунтів. Їх проводили Mimmo De Gregorio та Filippo Buttafuoco (енолог та експерт з виноробства Mandrarossa).

Робота велась за підтримки консультанта з питань енології Alberto Antonini та спеціаліста з вивчення мікротеруарів Pedro Parra . Також були залучені геологи з Палермського університету.

Результати аналізу та тести електропровідності показали великий виноробний потенціал схилів з вапняковими материнськими породами морського походження. Після кількох років експериментальної вініфікації, було вибрано дві найкращі ділянки, з яких зробили “історичні” Vini di Contrada.

В рамках цього ж проекту створено і вулканічні вина Sentiero delle Gerle.

Офіційна сторінка виробника Lolio Mandrarossa Biancolilla: https://www.mandrarossa.it/

Про кооператив Settesoli

Виноробня Mandrarossa була заснована виробничим кооперативом Settesoli – об’єднанням 2000 виноградарів, що існує з 1958 року.

Ці фермери вірять у цінність громади, якість своїх вин, а також в економічний, соціальний та екологічний добробут, створений спільною роботою.

Вони вирощують на Сицилії 30 різних сортів на шести тисячах гектарів землі, що становить 7% всіх виноградників на острові.

Settesoli сприяє економічному розвитку на всій території від Менфі та залучає до співпраці 70% сімей, які проживають у цій частині Південно-Західної Сицилії.

Компанія приділяє особливу увагу інноваціям та молодим співробітникам, які подорожували світом і повернулися на Сицилію, щоб розвивати місцеве виноградарство.

Компаня Settesoli є піонером в наукових дослідженнях виноробного процесу. Компанія завжди інвестує в технології та співпрацює з престижними університетами та дослідниками з усього світу.

Інновації у випадку Settesoli – не просто красиве слово: агрономи, виноградарі та наукові дослідники постійно співпрацюють на всіх етапах польових робіт, щоб отримати найкращий можливий результат від винограду та ґрунтово-кліматичних умов.

Цей процес захищає виноградарів і їх вина, а також і територію, на якій вони живуть. Settesoli була першою італійською винною компанією, яка забезпечила прозорість усього виробничого ланцюга – від виноградників до виноробних підприємств.

На виноградниках контролюється кожна сільськогосподарська фаза для захисту навколишнього середовища, а на підприємствах для енергоефективносі встановлено одну з найбільших фотоелектричних установок у виноробному секторі Італії.

Стійкість – це ДНК кооперативу: разом члени допомагають одне одному, підтримують один одного і разом же сприяють збереженню якості виноградної лози.

Вина кооперативу продаються в Італії та за кордоном під брендами Settesoli, Mandrarossa та Inycon.

 

Офіційна сторінка Lolio Mandrarossa Biancolilla: https://www.mandrarossa.it/

Вина від виробника Lolio Mandrarossa Biancolilla.

Additional information

Бренд Mandrarossa, Settesoli
Рік
Літраж 0.5
Країна Італія
Тип олія
Вид оливкова
Регіон Сицилія
Фудпейринг легкі салати, м'ясо біле, м'ясо червоне, морепродукти, птиця, риба біла, риба червона
Категорія Олія

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Lolio Mandrarossa Biancolilla Monovarietale олія оливкова 0.5л”

Your email address will not be published. Required fields are marked *