ua|ru

Слабоалкогольні напої

Показано 1–24 із 45

Види слабоалкогольних напоїв

«Слабоалкоголкою» має право називатися напій із процентним вмістом спирту від 0 до 12%. Враховуючи такий широкий діапазон, до нього потрапляє багато видів напоїв: безалкогольні, коктейлі, пиво та сидр. Розглянемо кожен докладніше.

Безалкогольний напій

З назви випливає, що цей вид напою не містить алкоголю. Такі продукти призначені для тих, хто не вживає алкоголю з різних причин: з медичних міркувань, релігійних переконань або особистих уподобань. Безалкогольні напої можуть бути різноманітними та класифікуватися на пиво, вино, газовані напої та багато іншого. Важливо розуміти, що навіть у безалкогольному пиві чи вині може бути до одного відсотка алкоголю, тому вони заборонені для вживання підліткам віком до 18 років.

Коктейль

Це змішаний напій, який може містити як алкоголь, так і безалкогольні компоненти. Особливістю коктейлів вважається їхня різноманітність і креативність у створенні. Популярність коктейлів підказала виробникам цікаве рішення. продавати готові до вживання напої. Такі виробники як Gordon’s, Captain Morgan та Koskenkorva вже активно розвивають цей напрямок та експериментують з напоями.

Пиво

Один із найпопулярніших слабоалкогольних напоїв у світі, який виготовляється шляхом бродіння солоду, хмелю та води. Різні сорти та стилі пива можуть відрізнятися за смаком, вмістом алкоголю та ароматом. Відсоток алкоголю у пиві зазвичай коливається від 3% до 12% за обсягом. Пиво може бути світлим, темним, солодовим, фруктовим. варіацій та смаків дуже багато, до того ж кожен виробник намагається чимось здивувати поціновувачів пінного.

Сидр

Слабоалкогольний напій, що виробляється з яблучного соку, який піддається бродінню. У нього освіжаючий смак яблука, груші або ягід. Залежно від виробника. Сидр може бути злегка газованим чи ні. Вміст алкоголю зазвичай перебуває у діапазоні від 4% до 6%. Сидр популярний у літній період. Його подають у чистому вигляді з льодом. Рідко сидр використовують у коктейлях, тому що у нього і так досить солодкий смак та яскраво виражений аромат.

Як виробники знижують відсоток алкоголю

Для створення слабоалкогольних напоїв виробники можуть знижувати відсоток алкоголю декількома способами, залежно від типу напою та конкретних вимог. Розглянемо найпоширеніші методи:
  1. Розвільнення. Найпростіше знизити відсоток алкоголю просто розбавивши напій водою чи іншими безалкогольними компонентами. Цей метод часто використовується для виготовлення безалкогольних версій пива, вина або коктейлів. Наприклад, безалкогольне пиво створюється шляхом розведення звичайного пива водою до досягнення бажаної міцності, а в коктейлі додають сік фруктів або сироп.
  2. Зворотний осмос. Технічний процес, у якому використовується спеціальна мембрана видалення алкоголю з напою. Такий метод дозволяє більш точно контролювати відсоток алкоголю в продукті та часто використовується для створення безалкогольних варіантів вин.
  3. Випаровування. При цьому методі напій нагрівається, алкоголь випаровується, а потім конденсується у рідку форму. Це дозволяє видалити частину алкоголю із напою. Але за такого методу може змінитися смак і аромат напою, тому його використовують обережно.
Важливо відзначити, що процес зниження фортеці може бути унікальним у окремого виробника. Також такі маніпуляції часто призводять до зміни смаку та структури напою. Наприклад, у вині з низьким вмістом алкоголю або без нього не відчуваються таніни, а у коктейлях більше відчувається цукор, а не алкоголь.

Де купити слабоалкогольні напої в Україні

Інтернет-магазин Wine Wine пропонує великий асортимент слабоалкогольних напоїв на будь-який смак. Швидке оформлення замовлення та доставка до будь-якого відділення Нової Пошти дозволять вам оперативно поповнити запаси перед вечіркою або здивувати друзів приємним подарунком.