ua|ru

Як роблять безалкогольне вино?

Все частіше у магазинах зустрічається безалкогольне вино – біле, червоне, рожеве і навіть ігристе. Магазин-склад розповідає, як його роблять та навіщо п’ють.

Чим відрізняється безалкогольне вино від виноградного соку?

Сік віджимають із ягід, потім консервують для зберігання.

Вино отримують шляхом зброджування виноградного соку, а потім видаляють спирт, щоб отримати безалкогольне вино. Цей напій “збагачений” тими хімічними сполуками, що виникають у процесі ферментації.

У безалкогольному вині залишається незначна частина спирту: зазвичай вміст менше 0,05%.

Головна складність у виробництві – зберегти смак і аромат, характерні для вина, бо разом зі спиртом втрачається збалансованість смаку та видаляється частина ароматичних сполук.

Як виготовляють безалкогольне вино

Виробники використовують три методи, щоб вилучити з вина алкоголь.

Вакуумна перегонка

Це процес кип’ятіння за дуже низького тиску, тому температури невисокі: 25–30°C. Спирт та інші леткі речовини випаровуються з рідини.

Головний мінус – втрата великої кількості ароматичних сполук у кінцевому продукті.

Колона з рухомими конусами

Це також процес вакуумної перегонки, але з використанням перевернутих сталевих конусів.

Вино переганяють через колону кілька разів. Спочатку “відрізають” найбільш леткі ароматичні речовини, які зберігають і пізніше знову повертають у вино. Другий раз вино переганяється за більш високої температури, щоб випарувався спирт.

Сусло в колоні постійно рухається по конусах, що обертаються.

Ця технологія повертає більше аромату та смаку.

Зворотний осмос

Це система фільтрації, яка розділяє рідину на складові елементи за розміром молекул, а потім їх повторно змішує, але вже відсіявши спирт.

Холодна фільтрація видаляє алкоголь при температурі близько 12°С, тому вино зберігає більше природних ароматів, ніж нагрівання.

Яке безалкогольне вино на смак?

Смак безалкогольного вина нагадує смак звичайного, але є відмінності.

Втрата спирту досить критична смаку вина, тому виробникам доводиться збагачувати склад безалкогольного вина цукром чи концентрованим виноградним суслом.

Відгуки про безалкогольне вино часто говорять про підвищену солодкість.

Зважай на це, якщо вибираєш безалкогольне вино як здоровий спосіб підтримати компанію або шукаєш меншу калорійну альтернативу вину. Читай етикетку: келих безалкогольного вина через кількість цукру може містити більше калорій, ніж звичайне сухе вино.

Іноді в безалкогольне вино додаються окремі елементи з фруктового соку, чаю та інших рослин, щоб довести смак до винного.

Деякі виробники витримують вино у бочках: контакт із дубом додатково збагачує профіль майбутнього безалкогольного вина.

Чому люди п’ють безалкогольне вино:

  • медичні протипоказання до алкоголю
  • релігійні переконання
  • водіння автомобіля
  • дієти, здорове харчування і т.д.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні записи

Плюсанувся +2!

Шукай мене на Виноградарі і біля Цирку! На Виноградарі: вул. Олександра Олеся 4АЖК “Варшавський” Щодня: 11:00 – 21:00 Phone: +380672996483 Біля Цирку: вул. Золотоустівська 25ЖК

Докладніше

Black friday 2023

Чорна п’ятниця у Wine Wine тільки 24.11. Акційна ціна з’явиться  24.11 і буде видна лише у кошику. Це період найбільших ЗНИЖИЩ року, тому ділюся з

Докладніше